světlé - vyrobené převážně
ze světlých sladů
tmavé a polotmavé -
vyrobené z tmavých, karamelových, případně barevných sladů ve směsi
se světlými
řezané - vzniká smíšením
světlého a tmavého piva
porter - tmavé pivo s
extraktem 18% a více
se sníženým obsahem alkoholu
- obsahuje nejvýše 1,2% objemových alkoholu
nealkoholické - s
obsahem alkoholu nejvíce 0,5% objemových
se sníženým obsahem cukrů
- hluboce prokvašené pivo s obsahem sacharidů do 0,75g/100ml a bílkovin
do 0,4g/100ml
pšeničné - více než
třetina extraktu pochází z pšeničného sladu
kvasnicové - do hotového
piva se při stáčení přidává rozkvašená mladina
ochucené - s přídavkem
ochucujících látek, lihovin nebo ostatních alkoholických nápojů
Podle extraktu původní mladiny (bývalé stupně)
v hmotnostních procentech:
lehká - do 7% (až do 7,99)
výčepní - 8 až 10% (až do 10,99)
ležáky - 11 až 12% (až do 12,99)
speciální - 13 % a více
|