titulek

rady do kuchyně

Vařená mrkev
Vařené mrkve jsou šťavnatější, když do vařící vody dáte jablečnou šťávu.

Malé cibulky
Malé cibule půjdou lépe oloupat, když je předtím dáte na 2 minuty do vařící vody.

Rýže
Rýže bude krásně bílá, když do vařící vody dáte trochu citrónové šťávy.

Bramborová kaše
Bramborová kaše bude jemnější, když do ní přimícháte bílek.

Těstoviny
Aby těstoviny nelepily, dejte do osolené vařící vody lžičku oleje.

Vepřová pečeně
Vepřová pečeně získá jemnou kůžičku, když ji párkrát potřete pivem.

Míchaná vajíčka
Míchaná vajíčka budou nadýchanější, když přimícháte smetanu.

Loupání cibule
Při loupání cibule vám nebudou slzet oči, když se napijete vína a necháte ho v ústech. Anebo před krájení dejte oloupanou a rozkrojenou cibuli do studené vody.

Zápach z myčky
Zápach z myčky odstraní kůra z vymačkaného citrónu, kterou dáte do košíku pro příbory.

Zápach v lednici
Do ledničky můžete vložit talířek s práškem do pečiva nebo rozpůlené jablko.

Zápach v kuchyni
Na zápach v kuchyni platí, když na horkou plotýnku položíte trochu mleté kávy nebo slupky z pomeranče.

Ztvrdlá hořčice
Ztvrdlou hořčici stačí smíchat s citrónovou nebo pomerančovou šťávou, případně přidat pár kapek jedlého oleje.

Přesolená omáčka
Přesolenou omáčku lze zmírnit přidáním syrového oloupaného bramboru, který krátce povaříme. Stejnou službu vykoná i kousek chleba.